Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Plaats afbeelding hier

BAM Energie & Water Zuid B.V.

Bij BAM Energie & Water (BAM E&W) hebben ze duurzaamheid hoog in het vaandel. In hun dagelijkse activiteiten zijn ze namelijk bezig met het realiseren van een duurzame infrastructuur voor de opslag en transport van water en energie. Ze brengen licht, warmte, gas, elektriciteit en water van de bron tot de eindgebruiker. Voor het transport werd tot op heden nog vaak gebruik gemaakt van papieren begeleidingsbrief. Samen met Logistiek Zonder Papier (LZP) is er gekeken naar een oplossing die aansluit op de werkwijze van BAM E&W.

In de omgeving van BAM E&W kunnen ze nu zelf projecten aanmaken en diverse afvalstromen koppelen aan ieder project. Wanneer een project is ingeregeld kan er vervolgens door middel van de op maat gemaakte app voor BAM E&W digitaal gereden worden. Er is door BAM E&W ook gekozen voor de mogelijkheid om de app te gebruiken voor transport waar geen begeleidingsbrief voor nodig is, hiermee registreert  BAM E&W het transport van producten.

Volgens een medewerker van BAM E&W is er vanuit het volgende standpunt gekozen om te digitaliseren; “Bam is als bedrijf bezig om de grote papierstroom te verkleinen en daar waar mogelijk deze te vervangen door digitale documenten om deze in onze processen sneller beschikbaar te maken voor onze gebruikers.”

Daarnaast gaf hij aan dat BAM voor LZP heeft gekozen omdat ze voor één van hun grondbanken al gebruikt maakte van LZP. “Hierdoor hebben wij al kennis kunnen maken met het systeem alvorens wij besloten dit ook zelf te willen gebruiken."

Op de vraag wat de grootste voordelen van werken met LZP zijn kregen wij het volgende antwoord: “Groot voordeel is dat het systeem voor de gebruikers eenvoudig is, en dat je vrijwel alle bij ons voorkomende transporten kan registreren. Met name onze chauffeurs zijn erg enthousiast omdat ze altijd de juiste documenten bij de hand hebben, en geen rondslingerende bonnen meer in de cabine hebben liggen.”